Publicerad 22 september 2023

Innovationsveckan – program och anmälan

Innovationsveckan, som genomförs 2 – 6 oktober 2023, är vigd åt innovation av och för offentlig sektor. Under veckan fokuserar vi på att dela och sprida smarta lösningar mellan olika delar inom offentlig sektor.

Programmet är öppet för alla som är intresserade att delta, merparten av arrangemangen är tillgängligt digitalt utan kostnad. Titta gärna igenom programmet och anmäl dig i god tid innan aktiviteterna drar igång måndagen den 2 oktober 2023.

Hela veckans program och anmälan till Innovationsveckan 2023

SKR:s anordnar och deltar i flera aktiviteter under veckan

Du är varmt välkommen till seminarierna!

Toppledarsamtal om viktiga framtidsfrågor

Dag och tid: 2 oktober klockan 13.00 – 14.00

Utgångspunkten för samtalet är hur vi navigerar i en osäker omvärld.

Vad kan vi göra idag för att styra mot en önskad framtid? Hur kan framsyn och scenarier få en mer framträdande roll i organisationers planering? Dessutom kommer vi pejla in en nyhetssändning från framtiden.

Under detta samtal kommer du träffa ledarna från de fyra organisationerna som står bakom Innovationsveckan; Viktoria Hagelstedt avd. chef DIGG, Inger Ek, generaldirektör Upphandlingsmyndigheten, Darja Isaksson, gd Vinnova och Palle Lundberg, vd för SKR.

Offentliga organisationer och innovativa SMF skapar framtidens lösningar

Dag och tid: 4 oktober klockan 13.00 – 14.00

Vad händer när små innovativa företag får möjlighet att erbjuda lösningar på olika offentliga behov?

Erfarenheterna från initiativet Ignite Public visar vägen till att använda metoder för upphandling som bidrar till nya smarta lösningar. Men hur hittar vi former för att skala och tillgängliggöra bra lösningar till fler organisationer? Seminariet anordnas av SISP - Swedish Incubators & Science Parks, Ignite, HBV, inköpsfunktion för Sveriges allmännytta och SKR.

Innovation i kommuner och regioner – var står vi och vart går vi?

Dag och tid: 5 oktober klockan 10.00 – 11.00

SKR:s styrelse har presenterat ett förslag till en ny vision som lyder: Världens mest innovativa och omtänksamma välfärd.

Visionen kommer i en tid då behovet av förnyelse stort. Vad behöver vi göra för att nå visionen, vilka frågor bör SKR ha extra fokus på och hur kommer vi till görandet? Välkommen att forma framtiden med oss!

Dina nyheter från framtiden

Dag och tid: 6 oktober kockan 09.00 – 10.00

Ibland känns det som att framtiden rusar mot oss och liksom bara händer. Men genom att utforska olika möjliga framtider, får vi hjälp att fatta modigare beslut idag och forma den framtid vi vill ha imorgon.

I en workshop utforskar vi olika framtider med hjälp av en fiktiv nyhetssändning från år 2035. Vi tittar på filmen gemensamt och därefter tränar vi vår framsynsförmåga tillsammans och delar våra perspektiv.

SKR, Vinnova, DIGG och Upphandlingsmyndigheten är initiativtagare och tillhandahåller plattformen för det gemensamma programmet under veckan. Innovationsveckan är en möjlighet för arrangörer från kommuner, regioner, statliga myndigheter med flera att nå och involvera fler i arbetet – medarbetare, politiker, samverkanspartners och inte minst de vi finns till för – invånarna.

Informationsansvarig

  • Klas Danerlöv
    Handläggare

Kontakta oss

Kontaktformulär SKR








Verifiering * (obligatorisk)
Vi kontrollerar att du är en människa och inte en robot.